Her er Sveins samling av noter til kjente melodier

To view this page in english, click here.

Ikke alle melodier finnes i alle versjoner, men de fleste er der.

Først har vi versjonen for C-instrumenter og gitar: Pianonoter med besifring. Dessverre er ikke gitarakkordene bestandig like gode. Det er ikke jeg som har laget akkordene, så hvis de ikke stemmer, endre dem etter behov (gi meg gjerne beskjed slik at jeg får rettet dem opp).

Så har vi Klarinettnoter. Flere av disse melodiene beveger seg både over og under brekket...

Sopransaxofon-notene kan også brukes av trompetister, siden omfanget av disse to instrumentene er omtrent likt.

Altsaxofon-notene er rimelig spesialiserte. Noen kan kanskje brukes av althorn, men de fleste ligger for høyt for disse.

Så kommer vi til Tenorsaxofonen. Disse notene kan også brukes av tenorhorn og barytonhorn, ja de fleste Bb-instrumenter som leser i G-nøkkel.

Notene til Barytonsaxofon kan også brukes av Ess-tuba.

Det siste instrumentet her er trombonen. Disse notene er omtrent de samme som de for tenorsaxofon, bare at de er notert klingende i F-nøkkel.

NB! På oppfordring har jeg lagt inn transponerte akkorder i noen av melodiene. Disse er for bruk i improvisasjoner, og kan ikke brukes av gitar eller andre akkordinstrumenter. Bruk akkordene i C-instrumentsamlingen..


Så noe helt annet. Her er en barokk-duett for klarinett og altsaxofon - eller to klarinetter - eller to saksofoner. Begge instrumentene har begge stemmene tilgjengelige. Her er det ikke slik at 2. stemme er lettere enn 1. stemme, temaet hopper fra instrument til instrument. En utfordring - men ikke alt for vanskelig.

Av samme komponist (Georg Philip Telemann) har jeg tatt med en liten konsert for fire like instrumenter. Akkurat dette arrangementet er for 4 altsaxofoner, men kan like godt spilles med 4 klarinetter, 4 tenorsaxofoner eller lignende.


Det var det jeg har å tilby. Kikk gjerne innom av og til, siden det hender at jeg oppdaterer notesettene. Den versjonen som ligger ute nå er produsert:

16. januar 2022